Bedenker & maker

Na jaren met inlands/Europees eiken gewerkt te hebben en daarmee volgens authentiek recept, schuren, kapbergen, hekken, poorten, veranda’s en overkappingen gemaakt te hebben, ging het mij steeds meer aan mijn hart dat we deze prachtige eiken van 80 jaar en ouder hiervoor kapten. Nu kan dat helemaal niet meer CO² technisch gezien. Ik wilde op een duurzamere manier verder en het liefst naar CO² neutraal. Nu is er nog een lange weg te gaan voordat dat in de bouwwereld ook de norm is. Door groot geluk kwam ik iemand tegen die oude aanmeerpalen (dukdalven) opkocht en opnieuw gebruikte, oftewel gerecycled. Hiervoor is zelfs een FSC kenmerk uitgereikt. Omdat dit hardhout toch een prachtige rustieke tekening heeft en fijn is om mee te werken, ben ik sindsdien overgestapt. Ook is het heel prettig om kopmaten van ca. 35×35 cm te kunnen zagen en lengtes van meer dan 8 meter zijn ook geen probleem.

Verschillende stijlen
In stijlen kun je bij mij vele kanten op. Van een eeuwenoude plattelandstijl, Keltisch, Aziatisch, authentieke bouwkunst, hippy/Ibiza of barok tot simpele, strakke lijnen anno nu. Wel vind ik het van groot belang dat het object een verlengstuk is van jouw tuin en huis en jou vooropgesteld, zodat het jouw energie versterkt en niet omdat je buren het hebben of omdat het alleen nu even in de mode is.

Mijn werkwijze
Wanneer je mij belt uit interesse voor het werk wat je van mij gezien hebt en dat thuis wil, maak ik graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Vervolgens zal ik jouw wensen en behoeftes vertalen in een vrijblijvende offerte. Deze bestaat uit een bestek/omschrijving en calculatie per onderdeel, zodat er makkelijk dingen aangepast kunnen worden en alles helder en duidelijk blijft.

Wanneer alles naar wens is uitgedacht en overeen gekomen, zal ik na de voorbereidingen in de zagerij/werkplaats mijn werk bij jou opstarten. Zonder onnodig lawaai van radio’s en overmatig gereedschap ga ik met mijn medewerker(s) aan de slag. Hierbij wordt een hoge mate van respect voor jouw tuin en eigendommen in acht genomen en beschermd waar nodig is. Ook hoeven wij geen gebruik te maken van sanitair en voorzien wij zelf in onze catering zodat je niet thuis hoeft te blijven tijdens onze aanwezigheid.

Tijdens het groeien van het project bij jou in je tuin is er altijd ruimte om in goed overleg het geheel nog mooier en/of praktischer te maken en zal ik dat zelf ook aandragen en hiervoor altijd een heldere prijs opgave van doen. Er geeft natuurlijk niets meer voldoening, wanneer je enthousiast aan familie, vrienden of bekenden vertelt hoe blij je bent met je nieuwe aanwinst en degene die het voor je gemaakt hebben. Mocht hieruit een betalende klant voorkomen, dan beloon ik dat graag.